Tips voor het kopen van een backpack

Tips voor het kopen van een backpack

TRAVEL | door Redactie

Ga je binnenkort backpacken en wil je daarvoor je eigen backpack kopen? Dan zijn er een heleboel dingen waar je rekening mee wil houden. Denk aan de grote, kwaliteit en wat je/ waar je hem wil gebruiken. Hieronder geven we aantal van onze beste tips voor het kopen van een backpack. Een backpack kopen die helemaal bij jou past is namelijk niet altijd even makkelijk.

Hoe groot moet je backpack zijn?

De grote van je backpack is erg belangrijk. Dit bepaalt hoeveel je natuurlijk mee kan nemen op reis. Je wil geen te kleine backpack, want dan kan je niet genoeg mee. Maar met een te grote backpack kun je juist weer erg last krijgen van je schouders en rug en dat is ook niet de bedoeling.

Het formaat van een backpack wordt aangegeven in liters. Ga je naar een warme bestemming zoals Zuidoost-Azië of Midden-Amerika, dan heb je aan een backpack tussen de 50 en 65 liter genoeg. Met het tropische weer in deze gebieden neem je voornamelijk luchtige kleding mee en daar heb je dan meer dan genoeg plek voor.

Wil je je backpack ook kunnen gebruiken in koudere gebieden, dan kom je al snel op een grotere rugzak tussen de 65 en 80 liter. In koudere gebieden heb je extra ruimte nodig in je tas voor meerdere laagjes kleding en een dikke jas. Probeer hierbij wel zo min mogelijk onnodige dingen mee te nemen. Een tas van 70 liter op je rug mee tillen, is al behoorlijk zwaar.


Ben jij een echte avonturier en ga je lange trekkingen maken? Dan kunnen we je aanraden een tas van 80 tot 100 liter te kopen. Bij dit soort reizen moet je genoeg ruimte hebben voor je kampeerspullen zoals een matje en een slaapzak. Let wel op, met 80 liter zit je al snel op 20 kilo. Je hebt dus een flinke conditie nodig wil je hier mee op stap gaan.

Ben je erover uit hoeveel liter je nodig hebt? Dan kun je nu merken gaan vergelijken. Een aantal goede merken waarmee je altijd goed zit zijn The North Face, Osprey en Eagle Creek. Een backpack van een merk is wel een investering, maar daar heb je wel lang plezier van. Ben je dus van plan de backpack vaker te gebruiken, dan kunnen we je aanraden toch die investering te maken. Hoef je je in ieder geval niet druk te maken dat de tas onderweg stuk gaat.

Nog wat laatste tips voor je een backpack aanschaft: kijk of de tas goed waterdicht is. Ook in landen waar je het wellicht niet verwacht kan het keihard gaan regenen en natte kleding is je worst nightmare. En pas de tas die je wil kopen eerst in de winkel! De salesmensen kunnen je helpen de tas helemaal naar je rug te verstellen. Al wil je hem later alsnog online kopen, dan weet je in ieder geval hoe die goed op je rug moet zitten.

Waar ga jij je backpack voor gebruiken?

 

 
Comments:De Jean Paul Gaultier x Eastpak 2015 Limited Edition Collection

De Jean Paul Gaultier x Eastpak 2015 Limited Edition Collection

Volg ons op Facebook!