Top 6 mooiste kerststeden in Europa

Top 6 mooiste kerststeden in Europa

TRAVEL | door Redactie

De kerst komt er weer aan, en waar kan je de kerst beter vieren dan in één van de mooiste kerststeden in Europa. Onderstaande steden brengen veel warmte en licht met zich mee tijdens de koudere en donkere dagen. Sfeervolle versieringen en romantische verlichting, deze steden zijn tijdens de kerstdagen extra bijzonder.  Dit zijn de zes mooiste kerststeden in Europa voor een feestelijke en sfeervolle kerst.

Rovaniemi, Finland
Rovaniemi geeft het ultieme kerstgevoel, het is immers de woonplaats van de Kerstman. In de wintermaanden is het er ongelooflijk sfeervol. De omgeving is wonderbaarlijk mooi, met witte sneeuw op de daken, bevroren meren en warme lichtjes. Voor de sportievelingen onder ons kun je ernaast genieten van de kerstverlichting ook ideaal skiën. Je hebt op deze locatie ook nog eens de kans om het Noorderlicht te zien! Natuurlijk mag een tocht met husky’s door de sneeuw en prachtige natuur niet ontbreken. Overnacht in een houten cottage in het besneeuwde bos voor de ultieme kerstervaring.

 

Kopenhagen, Denemarken
Voor de Deense bevolking is kerst erg belangrijk en word er veel aandacht aan besteed. Dit is te merken aan de gezelligheid en prachtig versierde straten. Meerdere kerstmarkten staan in de stad met muziek, heerlijke lekkernijen en de leukste kerstversieringen. Vooral het Tivoli park in Kopenhagen is een aanrader. Miljoenen lichtjes geven het park een magische sfeer. Er zijn kerstkraampjes, voorstellingen en je kunt er een sleetocht maken met rendieren. Wil je kerst op een bijzonder manier vieren dan is Kopenhagen de juiste bestemming.

 

Praag, Tsjechië
Praag is een van de mooiste bestemmingen tijdens de winterse feestdagen. De straten worden versierd met duizenden stralende lichtjes en kerstversieringen. Wanneer je de kerstdagen hier viert, lijkt het wel alsof je in een sprookjeswereld bent beland. Bezoek de grootste en oudste kersmarkt in Praag op het centrale plein van de stad, waar je kunt genieten van optredens met zang en dans. Ook het Wenceslasplein mag je niet vergeten te bezoeken. Hier staan de mooiste kerstkraampjes waar je heerlijke recepten kunt proeven en souvenirs kunt kopen. Voor een sfeervolle kerst en de leukste kerstmarkten is Praag de ideale bestemming.

Prague Christmas markets are magical this year! #praguewithfamily #praguewithkids #praguechristmas #christmasmarkets

Een bericht gedeeld door My Travelove (@mytravelove) op

 

Neurenberg, Duitsland
Ook dichter bij huis vind je de mooiste kerststeden, Neurenberg is daar één van. Wij zijn niet de enige die dat vinden want jaarlijks komen er meer dan twee miljoen bezoekers naar de Neurenbergse kerstmarkt. Het is de oudste en meest spectaculaire kerstmarkt van Duitsland. De marktkraampjes zijn allemaal met liefde versierd, omdat er een prijs wordt uitgereikt aan het mooiste kraampje. Er worden alleen handgemaakte producten verkocht en er is natuurlijk veel lekker eten en warme glühwein aanwezig. Vergeet ook niet een ritje te maken in het gigantische reuzenrad, zodat je kunt genieten van het mooie uitzicht. Neurenberg heeft als middeleeuws pittoresk stadje veel historische bezienswaardigheden.

 

Reykjavik, IJsland
In de wintermaanden heeft Reykjavik de minste zonuren, ondanks dit hangt er een gezellige sfeer. De gebouwen en straten worden verlicht door prachtige, schitterende lichten. Tijdens kerst is er de Yule Town kerstmarkt waar rijen van schattige, mooie hutjes het decor vormen. Hou je van de natuur? Dan is deze bestemming ook zeker een aanrader, de stad is omringd door prachtige natuur met bergen en wateren. Neem een duik in het thermale zwembad Blue Lagoon of bezoek de Gullfoss waterval. Ook hier kan je als je geluk hebt een glimp opvangen van het Noorderlicht!

 

London, Engeland
In dit rijtje mag London natuurlijk niet ontbreken. Vanaf 20 november tot 3 januari is het extra sfeervol in de stad in en worden de winkelstraten en warenhuizen prachtig versierd. Overal vind je kerstbomen en lichtjes, die de stad nog gezelliger maken. Ook in London kun je verschillende kerstmarkten bezoeken, de leukste markten staan bij het London Eye, rond Serpentine Road en in Hyde park. Kerstshoppen kun je in London het beste, op de markten en winkelstraten proef je de warme sfeer.
Comments:The Student Hotel opent in Berlijn

The Student Hotel opent in Berlijn

TUI introduceert de Holiday Escape Room

TUI introduceert de Holiday Escape Room

Volg ons op Facebook!