Uit eten in mijn geboortestad Doetinchem

Uit eten in mijn geboortestad Doetinchem

HOTSPOTS | door Lars Tibben

Ruim 12 jaar geleden verliet ik mijn geboortestad Doetinchem om in Amsterdam te gaan studeren. Voor de mensen die Doetinchem niet kennen. Doetinchem ligt in de Achterhoek en telt ongeveer 60.000 inwoners. Omdat ik niet ben vergeten waar ik vandaan kom, wil ik mijn lezers graag laten zien dat niet alleen in de randstad spraakmakende restaurants zijn, maar ook in het oosten van Nederland.

Mijn broer woont nog in Doetinchem en heeft mij een beetje geholpen met het maken van het overzicht van de beste, leukste en lekkerste restaurants in Doetinchem. Binnenkort kom ik weer naar Doetinchem om zelf één van de restaurants uit te proberen.

Zie het lijstje hieronder:

– Eterij & Tapperij ’t Raedthuys
Hier staat goed eten centraal en wordt door veel Achterhoekers benoemd tot het beste restaurant in Doetinchem. Bij ’t Raedthuys zijn alle producten vers en volgens de reviews proef je dat meteen.

Volg Eterij & Tapperij ’t Raedthuys op Facebook

– De Zaak
In de culinaire hoofdstraat van Doetinchem zit restaurant De Zaak. Maak hier vooral kennis met hun Bites menu. Het menu bestaat uit vijf gerechten die uitstekend bij elkaar aan sluiten.

Volg De Zaak op Facebook

– Gringo’s
Restaurant Gringo’s was vroeger al een van mijn favoriete restaurants. Bij Gringo’s waan je jezelf in Mexico, door de inrichting, muziek en heerlijke gerechten.

Volg Gringo’s op Facebook

– De Kompaan
Zin in burgers? Bij de Kompaan ben je dan aan het juiste adres. Naast sappige burgers hebben zij nog heerlijke vleesgerechten, maar ook veel speciaal bieren.

Volg De Kompaan op Facebook

– T’ Zusje
Bij dit restaurant geniet je van een Bourgondisch avondje met lekkere tapas gerechten, in een aantrekkelijke entourage en gezellige sfeer. Het tapas concept maakt eten tot een sociale happening.

Volg T’ Zusje op Facebook

– Bistro de Cactus
Met de Broers Jeroen en Barry de Groot als je gastheren, ben je verzekerd van een leuke avond.
Aanrader: bestel de Proeverij vooraf, dan als hoofdgerecht de Tournedos en sluit af met de huisgemaakte New York cheese cake.

Volg Bistro de Cactus op Facebook

– Grandcafe de Bank
Hier geniet je het hele jaar van het ruime terras op het Simonsplein midden in de stad. De perfecte plek om te lunchen en naar voorbijgangers te kijken.

Volg Grandcafe de Bank op Facebook

– Nori Sushi
Geen zin om de deur uit te gaan? Bestel dan Sushi bij het eerste Sushi restaurant in Doetinchem. Inmiddels is Nori een begrip in de hele regio. Het restaurant biedt een uitgebreide kaart aan sushi’s, sashimi’s, bites, fingerfood & wokgerechten.

Volg Nori Sushi op Facebook

Volg mij op Instagram
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


De DUTCH CREATIVITY FESTIVAL line-up is compleet!

De DUTCH CREATIVITY FESTIVAL line-up is compleet!

Nieuw in Amsterdam: Hotel The Craftsmen

Nieuw in Amsterdam: Hotel The Craftsmen

Volg ons op Facebook!