Vagabond Shoemakers Presenteert Fall Winter Collectie 2018

Vagabond Shoemakers Presenteert Fall Winter Collectie 2018

ENTERTAINMENT | door Redactie

Het Zweedse schoenenmerk Vagabond presenteert voor het herfst-/winterseizoen 2018 twee nieuwe thema’s: The Visionaries en Atelier. Voor The Visionaries wordt naar de toekomst gekeken en staan zij die het net even anders doen centraal; de modern vagabonds. Terwijl voor Atelier juist naar het verleden wordt gekeken en oude archieven als inspiratiebron dienen.

The Visionaries
In de vrouwencollectie zien we dit jaar veel laarsjes. De jaren tachtig en ‘power dressing’ zijn een grote bron van inspiratie en dat zien we terug in sculpturale hakken, lange silhouetten, kitten heels, stiletto’s en rechte neuzen. De mannencollectie is juist meer geïnspireerd door de jaren negentig en biedt, met een mix van streetwear en tailoring en invloeden van workwear, alternatieven voor de standaard formele schoen. Qua kleur zien we dit seizoen veel rood in de collectie en meer bruin dan zwart. Andere kleuren zijn groen, kastanjebruin, lila en beige.

Als gezicht van de campagne zijn drie creatieven gekozen die Vagabond ziet als de modern vagabonds, zij die hun eigen pad bewandelen en de grenzen opzoeken. DJ en producer Kindness komt uit Londen en woont in New York. Influencer, model en kunstenares Ilana Kozlov, werd in Israël geboren, maar woont nu in L.A. Designer Nhu Duong, doet nooit concessies in haar ontwerpen, maakt graag gebruik van nieuwe technieken en weet mode en kunst perfect met elkaar te verbinden.

Atelier
Voor de Atelier mannencollectie 2018 is Vagabond in de archieven gedoken en werkte ze samen met de Zweedse ontwerper Christopher Bastin die eerder voor Gant werkte. Begin jaren negentig ontwikkelde Vagabond zich tot een uniseks merk met geweldige ontwerpen voor zowel mannen als vrouwen, maar Vagabond is begonnen als mannenmerk en wil dat met de Atelier collectie graag vieren.

De collectie bestaat uit 21 stuks die een vertaling zijn van iconische Vagabond ontwerpen, waaronder laarzen, schoenen en accessoires, en wordt gelanceerd tijdens Stockholm Fashion Week samen met DJ Kindness die ook model staat voor de campagne van Atelier. De collectie is vanaf 26 september verkrijgbaar in geselecteerde Vagabond winkels, boetieks en online op vagabond.com.

CHARLIE GROUP

Charlie 4680-040-04

Over Vagabond Shoemakers
Vagabond werd in 1973 in Zweden opgericht en is een van de leidende schoenenmerken in Europa. Het designteam en een eigen atelier voor het maken van prototypen zitten beiden op het hoofdkantoor in Varberg in Zweden. Vagabond wordt inmiddels in meer dan 2500 winkels verkocht in meer dan 40 landen.

#modernvagabond

vagabond.comComments:


Volg ons op Facebook!