Verblijf in een Tiny House

Verblijf in een Tiny House

TRAVEL | door Lars Tibben

Ben je op zoek naar een unieke getaway? Dan is een verblijf in een Tiny House echt iets voor jou. Bij Droompark de Zanding is het nu mogelijk om een Tiny House te huren of zelfs te kopen. Het zijn kleine maar volledig volwaardige woningen dankzij een slimme indeling.

Samen met mijn gezin vertrok ik richting de Veluwe in de nieuwe Fiat Tipo hatchback om 2 nachten te verblijven in een Tiny House. Droompark de Zanding ligt op 50 min rijden vanaf Amsterdam en grenst aan de Hoge Veluwe National Park. De perfecte locatie voor ons om even te ontspannen.

 

De Tiny House staat midden op de Veluwe en heeft een prachtige omgeving. Het huis grenst aan een openlucht binnenplaats waar je kunt barbecueën, loungen op de bank of in de hangmatten en je kunt er zelfs relaxen in de jacuzzi. Verder zit op het park een strandje, overdekt zwembad en allerlei klim- en speeltoestellen. Bij aankomst werden de kids enthousiast en gingen meteen spelen in de speeltuin op het strandje.

img_9274tiny_houses_zanding_27_03_2017_1

Het huis is klein, verklaart de naam tiny house, maar zo ingedeeld dat het veel groter lijkt dan dat het is. In het huis zit een mooie grote keuken met combi-oven, waar je alles kunt maken waar je zin in hebt.

img_9260tiny_houses_zanding_27_03_2017

Er is een scheiding gemaakt tussen de woonkamer en slaapkamer door middel van een vide. Hierdoor is het dak boven laag, maar prima aangezien daar alleen de slaapkamer is. De trap naar boven is erg praktisch en dient als kledingkast of opslag voor je spullen.

img_9259tiny_houses_zanding_27_03_2017

img_9264tiny_houses_zanding_27_03_2017

Op het park worden wekelijks leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten die je in de omgeving kunt doen.

Fietstocht
Wij hebben fietsen gehuurd op het park en een mooie fietstocht gemaakt over de Veluwe. Je kunt ervoor kiezen zelf erop uit te gaan, of een route te volgen die het vakantiepark aanbiedt. Er zijn routes voor de recreatieve fietser en de fanatieke fietsers die wat meer kilometers willen afleggen.

Juliana Toren
Kinderpretpark de Juliana toren is ongeveer een halfuur rijden vanaf het park. In het pretpark zijn veel attracties en shows die leuk zijn voor kinderen. Kijk wel even wanneer je gaat, het kan er erg druk worden.

Burgers Zoo
Op onze laatste dag reden wij richting Burgers Zoo. Binnen 15 min waren wij er al. In Burgers zoo is een mooie grote dierentuin in Arnhem met 500 verschillende diersoorten. Een aanrader is de mangroven, waar je overal om je heen vlinders ziet. Heel bijzonder. Burgers zoo is zowel leuk voor kinderen als volwassen.

Wil jij ook overnachten op de veluwe? Kijk dan op:
https://www.droomparken.nl/dezanding/

of voor de Tiny House waar ik in zat:
https://www.droomparken.nl/dezanding/verhuur/TH 
Comments:Lars Tibben

Oprichter van The Urbanites en The Denim Daily. Naast deze twee online magazines runt Lars ook een content bureau, SEC Agency. Gespecialiseerd in het creëren van video content voor bedrijven. Volg hem op Instagram @larstibben


TUI introduceert de Holiday Escape Room

TUI introduceert de Holiday Escape Room

Reisfanaten gezocht

Reisfanaten gezocht

Volg ons op Facebook!