Vlieg voordelig met de KLM strippenkaart!

Vlieg voordelig met de KLM strippenkaart!

TRAVEL | door Redactie

Weet je nog: de strippenkaart? Iedere keer als je met de bus naar het centrum ging mocht je weer een stempeltje zetten. Helaas is deze super goedkope manier van met de busreizen afgeschaft (geen heel groot probleem voor degene onder ons met een studenten ov), maar nu is hij back! Alleen dan véél beter.

KLM introduceert namelijk vanaf oktober een strippenkaart voor vluchten binnen Europa. De strippenkaart is bedoeld voor mensen die regelmatig een stedentripje maken, een huis hebben in het buitenland en deze wat regelmatiger willen bezoeken of om bijvoorbeeld je studerende vriend(in) in het buitenland op te zoeken.

Hoe gaat dat in ze werking? Je kunt maximaal 30 vluchten boeken met de strippenkaart, iedere vlucht voor dezelfde prijs. Maar hoe flexibeler je bent, des te goedkoper het voor je wordt. Vind je het bijvoorbeeld niet erg om op een iets ongunstigere tijd te vliegen, dan wordt je daar voor “beloond” met een lager tarief. Daarnaast is het ook hier: hoe eerder je boekt, des te goedkoper het wordt. Daarnaast betaal je slecht één keer de boekingskosten, in plaats van iedere vlucht opnieuw. En als kers op de taart kun je de strippenkaart ook delen. Hierdoor wordt het wel weer iets duurder, maar alsnog goedkoper dan iedere keer je tickets los boeken!

De prijzen van de strippenkaarten liggen tussen de 1000 en 3000 euro. Een groot bedrag om in een keer af te schrijven en daar heeft KLM dan ook rekening mee gehouden. Je hoeft niet in een keer die duizenden euro’s af te tikken maar mag ook gespreid betalen. Om écht je geld eruit te halen moet je wel een goede hoeveelheid wanderlust bezitten, want niet iedereen heeft zomaar de tijd om 30 vluchten per jaar te maken. Maar als je al aardig in de buurt komt, is het een idee om de strippenkaart te delen. Met je reisbuddy bijvoorbeeld.
Comments:Goedkope vluchten met KLM naar New York

Goedkope vluchten met KLM naar New York

Volg ons op Facebook!