Weet hoe je eet op date

Weet hoe je eet op date

LIFESTYLE | door Redactie

Je maakt een Tinder-profiel aan, kiest zorgvuldig je festival foto’s uit, swipet links, links, wéér links, en komt dan iemand tegen. Een match! Je trekt de spanners uit je mooiste stappers en kiest een romantisch restaurant. Wat kan er nu nog misgaan? Best wel wat, blijkt uit wereldwijd onderzoek van Tinder en Deliveroo. Tinder, ’s wereld populairste app om een nieuwe liefde mee te ontmoeten, heeft in samenwerking met fooddelivery service Deliveroo de grootste afknappers tijdens dinner dates in kaart gebracht.

Voor de ‘Dating Deal Breakers’ enquête ondervroegen Tinder en Deliveroo single foodies uit verschillende landen. Enkele resultaten:

  • Voor 66% van de ondervraagden is hoorbaar kauwen een echte don’t, toch ziet 53% van de Italianen dit door de vingers.
  • Een hapje van je tortillachipje nemen om deze vervolgens nog eens vrolijk in de salsa te dippen? Dubbeldippers zijn veilig. 60% van de ondervraagden vindt dit oké. Guacamole met een flinke lading knoflook en ui is daarentegen misschien niet de beste keuze tijdens je eerste date.
  • Terwijl bijna niemand het kan waarderen als je tafelgenoot ongevraagd het allerlaatste, allerlekkerste hapje van je bord pikt, vindt 58% van de Singaporezen het wel een charmant karaktertrekje.
  • Fransen zullen je vol afgrijzen aankijken als je het waagt om voor ze te bestellen: meer dan 70% vindt dit een faux pas. In buurlanden België en Duitsland kun je dit met een gerust hart doen: 70% van de ondervraagden had hier geen probleem mee.
  • Over toetjes is de hele wereld het eens: die zijn om gedeeld te worden!

Oer-Hollandse ‘eetiquette‘
Waar de Hollandse bol van op hol slaat, is het kauwen met bijgeluiden. 65% van de singles vindt dat een dating-doodzonde. De luidruchtige eter wordt op de voet gevolgd door matches die een laatste hap van het bord stelen. Dutchies don’t share food! Bij dubbeldippers zijn Nederlanders vergevingsgezinder, 43% noemt dit een no-go. Nederlanders laten hun date zonder probleem voor ze bestellen. 61% noemt dit attent, 39% wenst direct dat ze toch links hadden geswiped.

deliveroo

 Tags:


Comments:Redactie

Volg The Urbanites ook op Instagram @theurbanites_nl


De zelfrijdende auto van Peugeot

De zelfrijdende auto van Peugeot

Dit gebeurt er als je een maand niet drinkt

Dit gebeurt er als je een maand niet drinkt

Volg ons op Facebook!