Zacapa Tasting Diner bij C. Amsterdam

Zacapa Tasting Diner bij C. Amsterdam

FOOD & DRINKS | door Redactie

Van 11 tot en met 17 maart staat Amsterdam volledig in het teken van de laatste cocktailtrends tijdens de Amsterdam Cocktail Week (ACW). Maar liefst 44 toonaangevende Amsterdamse bars laten zien wat ze in huis hebben. Bar C. – de vernieuwde cocktailbar van restaurant C. – organiseert ter afsluiting van de ACW een exclusief drie gangen tasting diner voor maximaal 25 personen geïnspireerd op Ron Zacapa. Een rum die zijn bijzondere smaak krijgt op 2300 meter boven zeeniveau in de bergen van Guatemala.

  1. Amsterdam staat bekend om zijn unieke samenwerking tussen keuken en bar. Cocktail pairing van het hoogste niveau. Ter afsluiting van Amsterdam Cocktail Week host Bar / Restaurant C. een exclusief drie gangen Ron Zacapa tasting event. Chef Arnout van der Kolk bereidt drie gerechten met als “hero ingredient” deze fantastische rum. Aan de chefs table laat chef Arnout zien hoe deze gerechten thuis zelf te bereiden zijn. Een uniek event voor foodies en cocktail lovers.

World Class Bartender Milos Stanisic ontvangt gasten met de “Lorena Swizzle”. De signatuur cocktail van Bar C. tijdens ACW. Deze cocktail dankt zijn naam aan Zacapa master blender Lorena Vásquez. Een cocktail op basis van Zacapa 23 rum, serundeng soda, creme de cacao en limoen.

Waarom is er gekozen voor een samenwerking met Ron Zacapa?
De meeste rums gebruiken melasse als basis. Virgin sugar cane honey, de eerste persing van suikerriet, is de basis voor Ron Zacapa. Dit geeft tijdens de fermentatie karakter aan deze rum. Maar het verhaal begint pas echt wanneer de rum wordt verplaatst naar “The House Above The Clouds”. Een rijpingskamer op 2300 meter boven zeeniveau in de bergen van Guatemala. Hier ontwikkelen zich de complexe smaken die deze rum eigen maakt en krijgt Zacapa zijn balans.

Zacapa tasting diner
Neem plaats aan de chefs table bij restaurant C. en laat je begeleiden door chef Arnout van der Kolk. Hij neemt gasten mee in zijn bereidingen en geeft tips om deze gerechten zelf thuis klaar te maken.

Drie tussengerechtjes inclusief “Lorena Swizzle” kosten deze dag slechts 15 euro. Wel is er maar plek voor 25 personen. Reserveren kan hier.

Datum: Zondag 17 maart
Tijd: 16:00 – 17:30 uur
Locatie: Bar / Restaurant C. (Wibautstraat 125, Amsterdam)Comments:


Volg ons op Facebook!